TTK Kütüphanesi El Yazmalarına ve Kitaplarına Uzaktan Erişim Sağlıyor
TTK Kütüphanesi Müdürü Özgen, okuyucuların kütüphanedeki önemli el yazmalarına ve kitaplara daha kolay bir şekilde ulaşabilmeleri için çeşitli çalışmaların hayata geçirildiğini belirtti.
16 Bin Nadir Eser ve 2 Bin 200 El Yazması Uzaktan Erişime Açıldı
Geçen yıl, kütüphanenin koleksiyonunda bulunan 16 bin nadir eser ve 2 bin 200 el yazmasının uzaktan erişime açıldığını dile getiren Özgen, ayrıca 170 bin süreli yayının da okuyucuların hizmetine sunulduğunu açıkladı.
6 Bin Elektronik Dergi ve Kitap Ücretsiz Olarak Uzaktan Erişime Açıldı
Özgen'in açıklamasına göre, kütüphanenin koleksiyonunda bulunan 6 bin elektronik dergi ve kitap ücretsiz olarak uzaktan erişime açıldı. Ayrıca kütüphanenin abone olduğu veri tabanlarından 3 tanesi de okuyucuların hizmetine sunuldu.
Aboneler Kitapları Ücretsiz Olarak İndirebilecekler
Kütüphane hizmetinin abonelik sistemiyle çalıştığını belirten Özgen, abone olan okuyucuların kitapları ücretsiz olarak indirip kullanabileceklerini ifade etti.
Yüz Binlerce Kaynak Araştırmacıların Hizmetine Sunuldu
TTK Kütüphanesi, veri tabanı üyeliklerini yenileyerek, araştırmacıların hizmetine yüz binlerce kaynağı sundu. Bu kaynaklar arasında çeşitli disiplinlerden en son araştırmaları içeren "Encyclopedia of the Medieval Chronicle" de bulunuyor.
Brill Online Journals Collection ve Indeks Islamicus Veri Tabanlarına Erişim Sağlandı
Kullanıcılar, sosyal ve beşeri bilimler alanında yayımlanan 300'den fazla dergiye, 7 bin 500 cilt ve 150 bin makaleye erişim imkanı sunan "Brill Online Journals Collection" ile İslam dünyasıyla ilgili yayınların sınıflandırılmış bibliyografik bilgilerine erişebilecek. Ayrıca, farklı Avrupa dillerinde erişim sağlayan "Indeks Islamicus" veri tabanına da uzaktan erişim imkanı tanınacak.
17 Bin 136 Nadir Eser ve 3 Milyon 100 Bin Poz Dijital Görüntüye Ulaşım Sağlanıyor
Araştırmacılar, TTK Kütüphanesi koleksiyonunda bulunan 17 bin 136 nadir esere, yazma esere, süreli yayına, harita ve rölövelere, ayrıca 3 milyon 100 bin poz dijital görüntüye Kütüphane Otomasyon Sistemi üzerinden ulaşabilecekler.